1/17/2014

Sorisorisorisori...

MOOJESTA!

Noni, vaikka vannoin kautta kiven ja kannon, että oisitte saanu superpäivitystä toissapäivänä, niin hehheh, ette saaneet. Syy siihen on sen päivän osalta se, et mulla iski ihan törkee päänsärky :/ oli tosi kehno olo ja tuntu et pää irtoo jokakerta ku liikahti. Selvisin onneks siihen asti elossa kun Jonne tuli kotiin. Sit painuinki meijän huoneeseen potemaan jossain vaiheessa ja nukahdin. About 20.00 aikoihin pakotin itseni ylös sielt sängystä ja rupesin kattelee Jonnen kans Talent USA:ta vehnätyyny hartioilla... ja sit tajusin kysyy et miks ikinä mä heräsin... ei tienny Jonnekaan :-D

Eilinen nyt sit meni ihan pelaillessa. Unohdin tyystin, et tää piti hoitaa pois alta :-D (Syy siihen on siis FF8!)

Mut asiaan! Alkuun voisin kertoa vähän synnytyskertomusta (tässä vaiheessa herkät ja muut jotka pitää vastenmielisenä tällästä, voi skipata tämän!) Eli 29.10 me lähettiin Jonnen kanssa about 7.00 aikoihin kotoota Kätilöopiston sairaalalle synnytyksen käynnistykseen. Mutsi (<3) tuli tähän meille kattelee Damianin perään. Kättärillä joskus 9.00 pintaan ne puhkas kalvot ja sit ruvettiin odottelee säännöllisiä supistuksia. Me kateltiin Jonnen kaa netflixistä jotain Steve Harveyn standup-komiikka pätkää. Hemmetin hauska mies :) Klo 15 jälkeen mulla tuli 5min välein supistuksia ja ne siirs meijät sit synnytysosastolle. Eihän ne supistukset tietenkään jatkunu sit säännöllisinä ja aikaa vierähti eteenpäin. Sit ne anto sitä oksitosiinitippaa mulle, että rupeis tulee vähän säännöllisemmin niitä supistuksia. Diibadaa, enpä muista mitä me siel sit puuhailtiin Jonnen kans, ku siel ei tietenkään saanu olla puhelimet päällä. Jossain vaiheessa saatiin lupa soittaa mun äidille, ja kertoo et odottelu jatkuu. Sitku rupes hommat edistyy ja sain ruveta ponnistamaan ni kello oli TASAN 00.00 :-DD .... ja siitä alko vaikeudet. Ne oli jossain vaiheessa ennustanu, ettei tuu olee lapsella paljoa hiuksia, et kaljulta näyttäis. Tilanne olikin se et neiti oli tulossa otsa edellä. Lukuisten sektiovaatimusten, kiroilun, uhkausten ja muitten mukavien jälkeen mimmi sit syntyi. Imukupin avulla. Mä lupaan ja vannon - kautta kiven ja kannon, jos sanani syön niin mörökölli minut vieköön - etten enää IKINÄ synnytä ! Ja kuten kuvista huomaa, neidin pää oli HIEMAN turvoksissa. Lääkäri joutu mittaamaan varmaan kolmeen otteeseen sen pään, ku ei meinannu millään uskoa lukemia (40,5cm) .. että ihan pirun sama kuinka "synnyttäjän lantiot" mulla on! :-D Eli 02.46 neiti oli vasta maailmassa. Oli vähän duunii. Pituutta tosissaan oli 54cm ja painoa 4235g HUUUUUUUGE! :-D Joskus ~5-6 aikaan aamulla ne siirs meijät sit osastolle lepäämään. Jonne joutu lähtee himaan, ku ei ollu yhtään perhehuonetta vapaana. Loppujenlopuks saatiin sit seuraavalle yölle perhehuone, jonne Damianki pääs sit hengaa ja nukkuu :)

Nyt Adalmina kuitenkin on 2,5kk "vanha" :) Aika helppo lapsi. Nukahtaa iltasin joskus 22-23 välillä ja herää yleensä ensimmäisen kerran vasta aamulla syömään (aikajanalla 6-9) ja jatkaa syötön jälkeen unia ainaki 2-3h :-D Ei toki tää näin helppoo kokoaika ole. Esim. tänään herättiin varttia vailla 6 huutamaan. Syötön jälkeen ei tullutkaan uni vaan huuto. Kaipa sillä kiers mahassa. Aikani yritin saada sen takas nukkumaan, ennenku tajusin luovuttaa (huom. Damian oli JO hereillä -.-). Niinpä sit tulin vaihtaa mimmin vaippaa ja pelailin sit tässä olkkarissa. Adalmina melkeen nukahti sitteriinsä, mut Damian säikäytti vahingossa sen hereille. Mun syliin se sit nukahti ja kävin siirtää sit sen nukkumaan Jonnen viereen meijän sängylle. Ne heräs äsken (klo 09.29). Mut kaikinpuolin kuitenkin tosi ilonen ja rauhallinen vauva. Oishan se jo aika huolestuttavaa jossei koskaan kiukuttelis.

Ja joo, oon tajunnu etten näköjään pääse helpolla lasteni kanssa. Damianin kanssa ku saanu juosta kaikki mahdolliset Helsingin lääkärikeskukset läpi, ni kaipa toi mimmi päätti et hänki haluaa ravata vähän lääkärissä. Ja syy tähän on tietty se päänympärys! Ollaan käyty hyvinkään sairaalassa pään ultraäänessä ja neurologilla. Mitään huolestuttavaa ei löydy, mut ne nyt tarkkailee tota kasvua. Eli mimmin takaraivo on vähän tollanen alien-tyyppinen :-D Käytiin me fyssarillakin kuuntelemassa kuinka lasta pitää kannella, mut eipä sieltä mitään maailmaa mullistavaa tietoa tullu :-D Ja pitäs muistaa soittaa uus aika fyssarille tonne hyrylään. Pliiplaa. Viimekerralla ne päätti siel hyvinkäällä (ne = neurologit) et vielä otettais magneettikuvaukset ja jos ei löydy mitään (ja tuskin löytyy) ni ei tarvi enää hyvinkäällä käydä vaan jatketaan neuvolaseurannassa. Toivotaan näin... monestakin eri syystä - mutta eniten siitä syystä, ettei sieltä tosissaan mitään poikkeavaa löydy :-)


Ja sit vaikka aiheeseen Damian? :-) Se on nyt innostunu kovasti värittämään kaikkia kuvia ja kirjottelemaan kirjeitä. Tällä hetkellä kirjeet on kirjotettu Ailalle ja Annikalle :-) ja haluaa kuulemma kirjottaa lisää. Haha, minähän ne kirjotan, se vaan sanelee :-D

13.01 alkoi Damianin kerho. Se on kertonu et Jani on kaikkien niitten 4 vuotiaiden johtaja. Tiistaina oli sit Damianin hammaslääkäri, johon se lähti Markun kanssa. Se meni hienosti ja uskonpa, ettei enskerralla oo ongelmia lähtee sinne, ku se saa esilääkityksen ni ei oikeen tajuu mistään mitään.

Kerhopäivien jälkeen meil on syttyny Damskun ja mun välille parit maailmansodat. En oo vieläkään ihan varma että miks. Se on vaa ruvennu kiukuttelee ihan järkyttäviä määriä. Viime keskiviikkona oli ehkä pahin riita. Mä vaan istuin sohvalla ku jätkä huus mun korvaan ja rupes tönimään ja lyömään. Olin aika neuvoton, istuin vaan ja sit tietty rupesin itkeepillittää. Laitoin Jonnelle vaan whatsupissa viestii, ku en todellakaan tienny et mitä ihmettä. Tunnin pari jäbä riehu, ennenku sit saatiin juteltuu asiat. Illalla ilmotin sit Jonnelle, et mun on pakko päästä tuulettumaan. Siis pakko. Kuuppa hajoo. Niinpä oon lähössä viihteelle ensimmäistä kertaa melkeen vuoteen 25pv lauantaina ! :)


Nyt on pakko jättää tää blogin päivitys tähän, koska mä lähden KAMPAAJALLEEEEEEE JEEEEEE! :)

kirjottelen taas piakkoin

Puspus
-MARIKAE

raitojaraitojaraitoja! (plus toi rusketus.. <3) 

Adalmina ekaa kertaa tutti suussa :) 

Ihanaihana <3



ps. jos löytyy sikana kirjotusvirheitä ni korjaan ne myöhemmin. en kerkee nyt. pahoitteluni ! :-D